سلامتی

بهترین دکتر کلیه اطفال در تهران【سال 1402】❤️+ لیست 10 تایی

برخی از اطفال دچار مشکلاتی در ناحیه کلیه می شوند و از این رو در مقاله امروز، 10 تا از بهترین دکتر کلیه اطفال در تهران را به شما معرفی خواهیم کرد؛ بیماری کلیه برای کودکان نیز مانند بزرگسالان ممکن است رخ دهد که باید به علائم آن توجه کرد.

کلیه اطفال

کلیه اطفال

همه انسان ها در بدن خود 2 کلیه و 1 مثانه دارند، نقش کلیه‌ها تصفیه کردن می باشد که اطفال نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند و تمام مواد زائد به وجود آمده در بدن به وسیله کلیه‌ها دفع می‌شوند، در کلیه هر فردی واحدهای نفرون وجود دارند و این واحدها عمل کننده هستند و جریان خون وارد می شود و همه موارد زائد وارد نفرون می‌شود و پس از بازسازی شدن موارد مورد نیاز بدن، مجددا به سیستم بدن بازگشت داده می‌شود.

بخشی از آن مواد نیز زائد هستند که همراه با آب، به صورت ادرار تشکیل می شود که در داخل مثانه قرار می‌گیرد و کاملا دفع می‌شود، در صورتی که کلیه انسان به خوبی کار نکند، تصفیه بدن به خوبی انجام نمی شود و اگر سیستم بدنی به هم بریزد، مقداری از مواد مورد نیاز برای بدن مثل پروتئین‌ها وارد نفرون می شوند و جذب نمی‌شوند و به وسیله ادرار فرد، دفع می‌شوند یا این احتمال وجود دارد که خون وارد سیستم ادراری بدن انسان بشود و از طریق ادرار دفع شود.

بیماری کلیوی در اطفال با چه علائمی همراه است ؟

همان گونه که گفته شد برخی از اطفال دچار مشکلات کلیوی می شوند که باید والدین به علائم های هشدار دهنده در کودک خود توجه کنند که این علائم شامل موارد زیر می باشند :

1 . نحوه ادرار کردن کودک : بايد حتما والدین به جريان ادراري كودك خود و به ویژه شيرخواران توجه نمایند؛ از این رو توصيه مي‌شود مادراني كه بچه شان شيرخوار است، گاهي مواقع پوشك کودک خود را باز بگذارند و به جريان ادراري او توجه کنند؛ در صورتی که جريان ادراري کودک، قطره قطره يا بسيار باريك باشد، نشانه وجود یک مشكل در مجاري ادرار كودك می باشد.

2 . تغییر یافتن رنگ ادرار : رنگ ادراری که طبیعی باشد از زرد روشن تا زرد تيره تغیير می کند، اما تغيير یافتن رنگ ادرار ممکن است که ناشي از مصرف کردن مواد غذايي ویژه ای مثل اسفناج و لبو يا مصرف بعضی از داروها مثل آهن باشد؛ اما در صورتی که رنگ ادرار به رنگ چای تغییر کند، به طور معمول نشانه وجود خون در ادرار می باشد؛ رنگ اولين ادرار كودك در صبح، بايد زرد تيره باشد چون اگر ادرار دائما به رنگ زرد روشن باشد و حتي در شرایطی که بدن كم‌ آب باشد نيز تيره‌ نشود، نشانه وجود بيماري مربوط به كليه و ناتوان بودن کلیه برای تغلیظ ادرار می باشد.

3 . بوی تند ادرار : ممکن است که بوی تند ادرار به دلیل مصرف کردن برخي غذاها يا داروهاي خاص رخ دهد اما در صورتی که بوي تند ادرار وجود داشته باشد، لازم است که براي از بین بردن عفونت ادراري، آزمايش‌هاي لازم صورت گیرد؛ از جمله دلایل دیگر بوی تند ادرار می توان به بیماری های متابولیک ارثی نیز اشاره کرد.

بیماری کلیوی در اطفال با چه علائمی همراه است ؟

4 . تکرر ادرار : از جمله علائم عفونت ادرار می توان به تكرر ادرار اشاره کرد و نیاز است که در اين شرايط، حتما كشت ادرار انجام شود؛ در ضمن، تكرر ادرار ممکن است که به علل ديگر ازجمله استرس، وجود سنگ يا مثانه عصبي یا دیابت نيز ايجاد شود.

5 . حجم زیاد ادرار : همیشه حجم زیاد ادرار مربوط به كاركرد خوب كليه‌ها نيست؛ در بیشتر بيماري‌هاي جدي كليه، به دلیل عدم قدرت غلیظ شدن ادرار، حجم ادرار بالا بیشتر می شود اما كليه دچار نارسايي است؛ در نهایت در صورتي كه حجم ادرار كودك افزایش یابد و به خصوص در حالتی كه اصلا رنگ ادرار به رنگ زرد تيره در نمي‌آيد، بايد در فرصت مناسب به دکتر مراجعه كرد.

6 . نگه داشتن ادرار : در صورتی که کودک شما در برابر دفع ادرار مقاومت کند و به خصوص هنگامی كه كمتر از 3 مرتبه در 24 ساعت باشد، امری غيرطبيعي است و ممکن است که باعث عفونت ادراری یا مثانه عصبی شود؛ از این رو به همه والدين توصيه مي‌شود که كودكان در طی مدتی که بیدار هستند، هر 2 الی 3 ساعت دفع ادرار داشته باشند.

7 . عدم کنترل ادرار : اگر کودک شما توانایی کنترل ادرار را نداشته باشد و برای جلوگیری کردن از ریزش ادرار تا زمان رسیدن به دستشویی، لباسش مدام خیس شود، از نشانه های وجود عفونت ادراری یا مثانه عصبی است.

8 . شب ادراری : شب‌ ادراري بیشتر مواقع اوليه می باشد و با گذر زمان بهتر می شود اما در صورتی که شب‌ادراري ثانويه باشد بدین معناست که بعد از چند ماه خشك بودن به وجود آید، یا در صورت ادامه دار شدن شب ادراری تا سنین بالاتر، همراهی شب ادراری با علایم دیگر ذکر شده در بالا نیاز به بررسی بیشتر است.

10 تا از بهترین دکتر کلیه اطفال در تهران را بشناسید !

آیا ژنتیک بر بروز مشکلات کلیوی در اطفال تاثیر دارد ؟

آیا ژنتیک بر بروز مشکلات کلیوی در اطفال تاثیر دارد ؟

ممکن است که از همان ابتدای تولد بیماری‌های کلیوی وجود داشته باشد، گاهی مواقع در سونوگرافی‌ های دوران بارداری، این احتمال وجود دارد که به والدین اعلام شود که مثانه جنین در داخل رحم بسیار بزرگ شده است یا هیدرونفروز دوران جنینی وجود دارد و دور جنین آب کمی وجود دارد یا اتفاقات دیگری که از زمانی که جنین در رحم مادر است رخ می دهد.

در بدو تولد نوزاد، بیماری‌هایی وجود دارند که جنبه مادرزادی دارند، به طور مثال نوزاد تنها یک کلیه دارد یا برگشت ادرار پایین می باشد که این مشکل نیز می‌تواند به صورت ارثی اتفاق بیفتد؛ بعضی از بیماری‌ها به دلیل ایست و نبود کارایی در کلیه می باشد که تمام این موارد مادرزادی هستند و دلایل ارثی دارند.

در صورت افزایش یافتن سن، عفونت‌های ادراری مشاهده می شوند و بیماری‌های اکتسابی بروز پیدا می‌کنند که با رفتار و سبک زندگی انسان ها مرتبط است؛ در واقع عفونت ادراری به دلیل بیماری‌های ایمنی می باشد و با شروع دفع پروتئین رخ می‌دهد، این احتمال وجود دارد که خون در ادرار دیده شود یا سنگ کلیه ایجاد شود و به طور معمول این دسته از بیماری‌های کلیوی پس از سنین نوزادی و شیرخوارگی آغاز می‌شوند.

آیا یبوست موجب عفونت ادرار در اطفال می شود ؟

از جمله دلایل عفونت‌های ادراری در کودکان می توان به یبوست اشاره کرد، در صورتی که کودکی، مدت زمان طولانی یبوست داشته باشد این اتفاق موجب گرفتن جلوی خروجی ادرار کودک می شود و افزایش یافتن باقیمانده ادرار، جریانش را در داخل مثانه کم می کند و موجب بروز مشکلاتی در بین اطفال می‌شود.

باید والدین مراقب باشند تا کودک خود را در سنین شیرخوارگی در وان حمام، تشت لباس و محیط‌های کوچک شستشو ندهند چون این کار می‌تواند موجب بروز عفونت‌های ادراری در همه کودکان از جمله کودکانی باشد که دارای سابقه عفونت و برگشت هستند می شود.

نارسایی یا کم کاری کلیه در اطفال چیست و چه علائمی دارد ؟

نارسایی مزمن کلیه نوعی بیماری مزمن می باشد که در آن کلیه ها دچار آسیب غیر قابل برگشت شده اند و کارکرد کلیه بیشتر از 3 ماه کاهش می یابند؛ این بیماری در همه سنین و نژادها رخ می دهد؛ اما این بیماری علائمی شایع دارند که شامل موارد زیر می باشد:

  •  تورم و / یا پف دور چشم ، پا و مچ پا
  • کم ادراری یا پر ادراری
  • رشد کم و ضعیف ، در مقایسه با همسالان گروه سنی مشابه
  • از دست دادن اشتها
  • حالت تهوع یا استفراغ  مکرر که گاه با بیماریهای گوارشی اشتباه میشود.
  • استشمام بوی اوره درتنفس کودک
  • خستگی
  • سردردهای شدید مکرر از فشار خون بالا
  • کم خونی و رنگ پریدگی از کاهش تولید گلبول های قرمز
  • خارش پوست
  • دردهای استخوانی یا تغییر شکل استخوانهای اندامها

چگونه می توان نارسایی کلیه در اطفال را شخیص داد ؟

چگونه می توان نارسایی کلیه در اطفال را شخیص داد ؟

بهترین دکتر کلیه در تهران، علاوه بر انجام معاینات فیزیکی، دستور به انجام برخی آزمایش های مربوط به کلیه می کند تا مشکل کودک را متوجه شود؛ در ادامه مقاله روش های تشخیص نارسایی کلیه در اطفال را برای شما ذکر خواهیم کرد :

  • آزمایش خون : آزمایش‌های خون جهت مشخص کردن تعداد سلول‌های خون، تعیین میزان سطح الکترولیت بدن و عملکرد کلیه‌ها انجام می‌شود.
  • آزمایش ادرار
  • عکس‌برداری از قفسه سینه به وسیله اشعه ایکس
  • اسکن استخوان‌ها
  • اولتراسوند کلیوی (که به آن سونوگرافی هم گفته می‌شود) : نوعی آزمایش غیرتهاجمی می باشد که در آن یک مبدل از روی کلیه‌های کودک شما عبور می کند و امواج صوتی تولید می‌شود که کلیه‌های کودک را بالا می برد و یک عدد عکس از آن در مانیتور نمایش داده می‌شود؛ از این آزمایش برای تشخیص دادن سایز و شکل کلیه و مشخص کردن توده‌ها، سنگ کلیه، کیست یا انسدادها و ناهنجاری‌های دیگر استفاده می شود.
  • بیوپسی کلیوی: در این روش نمونه ای از بافت کلیه (به وسیله سوزن یا از طریق انجام عمل جراحی) برداشته می‌شود تا با میکروسکوپ مورد معاینه و بررسی قرار گیرد.

برای درمان نارسایی کلیه در اطفال از راه کار های مختلفی استفاده می شود که شامل :

  • بستری کردن کودک در بیمارستان
  • تزریق کردن مقدار زیادی مایعات از طریق تزریق داخل رگ (برای جبران حجم از دست‌ رفته خون)
  • درمان کردن یا مصرف کردن داروهای دیورتیک (برای افزایش یافتن میزان ادرار)
  • کنترل کردن الکترولیت‌های مهم بدن مانند پتاسیم، سدیم و کلسیم
  • مصرف کردن برخی داروها (برای کنترل کردن میزان فشار خون)
  • برخی ملاحظات غذایی

کلام آخر

در مقاله امروزمان مطالب مفیدی در رابطه با مشکلات کلیوی در اطفال و چگونگی درمان و تشخیص آن ها برای شما ذکر کردیم تا بتوانید نهایت استفاده را از آن ها داشته باشید؛ در ضمن 10 تا از بهترین دکتر کلیه اطفال در تهران را به شما معرفی کردیم تا بتوانید به راحتی دکتر خود را بیابید.

از این که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما متشکریم و در صورتی که هر گونه انتقاد یا پیشنهاد در رابطه با مشکلات کلیوی در اطفال دارید می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

4.4/5 - (12 امتیاز)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا